ChatGPT’den günde 2,5 milyar istem: Google’a rakip mi oluyor?

OpenAI’nin ChatGPT’si Günlük 2,5 Milyar İstem Alıyor

Yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT, dünya genelinde her gün yaklaşık 2,5 milyar istem alıyor. Bunun 330 milyonluk kısmı ise ABD’li kullanıcılardan geliyor.

ChatGPT’nin bu kadar yoğun şekilde kullanılması, büyük bir ilgiyle karşılandığını gösteriyor.

Google’ın Arama Hacmiyle Karşılaştırma

Alphabet’in çatısı altındaki Google, günlük arama verilerini açıklamıyor. Ancak son raporlara göre Google, yılda yaklaşık 5 trilyon arama alıyor. Bu da günlük ortalama 14 milyar aramaya denk geliyor.

NP Digital’den Neil Patel’in tahminine göre bu sayı 13,7 milyar iken, SparkToro ve Datos analizlerine göre günlük 16,4 milyar sorguya ulaşabilir.

ChatGPT’nin Hızlı Büyümesi

Sadece sekiz ay önce, ChatGPT’nin günlük 1 milyardan fazla sorgu aldığı duyurulmuştu. Bu verilere bakıldığında, ChatGPT’nin kullanıcı etkileşim hacminin kısa sürede iki katından fazla arttığı görülüyor.

Bu hızlı büyüme, yapay zekânın arama motorlarıyla rekabet edebilecek seviyeye geldiğini gösteriyor.

Related Posts

Uzun süre şarjı dayanacak akıllı telefonlar yolda

Yeni çıkan haberlere göre 2026 yılında karşımıza nihayet 10.000 mAh bataryaya sahip cihazlar çıkacak.

Perplexity CEO’su “6 ay içinde yok olacak” meslekleri açıkladı

Yükselen yapay zeka firması Perplexity’nin CEO’su Aravind Srinivas yaklaşık 6 ay içinde yapay zeka tarafından otomasyona uğrayacağını düşündüğü meslekleri açıkladı.

Kameralara yakalanan CEO skandalı: İkinci kadın kim?

Kullanıcılar Coldplay konserinde yaşanan ilişki skandalı sırasında kameralara yansıyan ikinci kadının peşinde.

Doğum anı ilk kez gözlemlendi: Tarih yeniden yazılacak…

Gökbilimciler, Güneş benzeri genç bir yıldızın etrafındaki gaz diskinde gezegen oluşumunun en erken anlarını gözlemlemeyi başardı. Bu tarihi keşif, gezegenlerin nasıl doğduğuna ve Güneş sistemimizin ilk günlerine dair benzersiz bilgiler sunuyor.

DuckDuckGo yeni filtre özelliğini tanıttı

Gizliliğe verdiği önemle tanınan DuckDuckGo, kullanıcılarının geri bildirimleri doğrultusunda görsel arama sonuçlarında yapay zekâ tarafından üretilmiş görselleri gizleme seçeneği getirdi. Tarayıcı üzerinden bir arama yaptıktan sonra Görseller …

Uzay boşluğunda teknoloji şovu

Uzay araştırmalarında çığır açan bir yenilik, bilim insanlarının ve astronotların uzay boşluğundaki çalışmalarını kökten değiştirdi. 3D baskı teknolojisi, uzay görevlerinde malzeme temini ve onarım gibi kritik sorunlara çözüm sunarak, insanlığın …