Cildin gençlik aşısı

Alfa Lipoik Asit: Beyin ve Cilt Sağlığı İçin Önemli Bir Antioksidan

Hem yağda hem de suda çözünebilen nadir antioksidanlar arasında yer alan alfa lipoik asit (ALA), vücuda birçok fayda sağlar. Beyin sağlığından sinir harabiyetini gidermeye, detoksifikasyondan kan şekeri kontrolüne kadar geniş bir yelpazede etkileri bulunmaktadır.

Serbest Radikal Avcisidir

Lipoik asit vücutta birikerek hücreleri serbest radikallerden koruyarak genel savunma mekanizmasını güçlendirir. Bu antioksidan aynı zamanda diğer antioksidanları destekleyerek hücreleri korur.

Beyni Korur

ALA, kan-beyin bariyerini geçebilme özelliğine sahiptir ve beyin sağlığını korur. Beyin hastalıklarına karşı tedavi edici bir ajan olarak potansiyele sahiptir.

Kırışıklıkları Azaltır

Alfa lipoik asit cildin elastikiyetini artırır, ince çizgileri azaltır ve cilt yaşlanmasını geciktirir. Antioksidan özellikleri sayesinde ciltteki hasarları önler ve cilde genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

‘Evrensel Antioksidan’ Olarak Adlandırılır

ALA, yağda ve suda çözünebilen evrensel bir antioksidandır. Bazı yiyeceklerde doğal olarak bulunur ve vücudun ihtiyacı olan antioksidan desteğini sağlar.

Sebzelerde ve Sakatatlarında Bulunur

Lipoik asit en fazla ıspanak, brokoli, havuç, patates gibi sebzelerde ve böbrek, kalp, karaciğer gibi sakatatlarında bulunur. Doğal olarak alınan ALA, beslenme yoluyla vücuda sağlık katmaktadır.

Takviye Uyarısı

ALA takviyeleri mevcuttur ancak doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Gelişigüzel kullanımı yan etkilere ve ilaç etkileşimlerine neden olabilir.

Kilo Vermeyi Destekler

Alfa lipoik asit, kilo verme sürecinde etkili olabilir. Iştahı azaltarak potansiyel kilo kaybına yol açabilir.

C ve E Vitaminlerini Yeniler

Lipoik asit, C ve E vitaminlerinin etkisini artırarak hücrenin savunma gücünü artırır. Antioksidanlar arasında sinerji yaratır ve vücuda destek sağlar.

Vücuttaki İltihabı ve Ağır Metalleri Temizler

Lipoik asit, ağır metallerden arındırarak vücudu oksidatif stresten korur. İltihabı azaltarak çeşitli hastalıkların tedavisinde potansiyel bir rol oynar.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Stent korkusu hayatınıza mal olabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Kalp damar tıkanıklıklarında kullanılan ve internet sayesinde popülerleşen ilaç kaplı balonlar, pek çok hastanın umudu haline geldi. ‘Bana stent takmayın, mutlaka balon yapın’ ısrarının faturası, damarlar için ağır olabilir” dedi.

Profesör Doktor, hemen bırakın diye uyardı: Bu yapıdaki ilaçlar kalp krizine neden oluyor

Günümüzde milyonlarca insan, vitamin ve bitkisel takviyeleri sağlıklı kalmak amacıyla kullanıyor. Uzmanlar, bu ürünlerin bazı formlarının ciddi kalp rahatsızlıklarına yol açabileceğini söylüyor. ABD’li kardiyolog Dr. Evan Levine, özellikle jel kapsül formundaki takviyelere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Alzheimer’a karşı günde tek bir hap umudu: İnsanlarda test ediliyor

Alzheimer’a karşı geliştirilen yeni nesil bir ilaç, hastalığın tedavisinde ezber bozacak bir mekanizma sunuyor. Beyindeki stres hormonunu hedef alan ilaç, hafıza üzerindeki olumlu etkileriyle dikkat çekiyor.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Tehlike çanları çalıyor: Türkiye ve dünyada hızla artıyor

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, hem Türkiye’de hem de dünyada obezite oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu artışın altında yalnızca yanlış beslenme değil, modern yaşamın dayattığı tüketim alışkanlıklarının ve teknolojik bağımlılıkların yattığını söyledi.