Japon beslenme uzmanı kahvaltısını paylaştı: Bu tarz kahvaltılar uzun süre tok tutar

Beslenme uzmanının günün ilk öğünü, sağlık açısından birçok fayda sağlayan çeşitli besinlerden oluşuyor. Kahvaltısı, temel besin öğeleri bakımından zengin ve aynı zamanda dengeli bir yapıya sahip.

Kahverengi pirinç ve fasulye: lif ve mineral kaynakları;

Natto (fermente soya fasulyesi) ve nukazuke (fermente sebzeler):probiyotik açısından zengin, bağırsak sağlığını destekler;

Nori (deniz yosunu) ve kavrulmuş susam tohumları: iyot, magnezyum ve kalsiyum sağlar;

Ev yapımı miso çorbası: protein, aminoasit ve antioksidan kaynağı;

Hojicha yeşil çayı: Kan şekerini düzenlemeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.

Faydaları saymakla bitmiyor

Danışanlarına da bu yemeği öneren Michiko Tomioka,” Güne canlandırıcı ve faydalı bir başlangıç ​​sağlıyor ” diyor.

Uzmanlara göre, bu diyeti benimsemenin pek çok faydası bulunuyor:

Daha iyi sindirim: Natto ve erikteki lifler ile probiyotikler sayesinde fermente edilmiş sebzeler.

Kan şekeri düzenlemesi: Kahverengi pirinç ve yeşil çay polifenollerinin etkisiyle.

Dengeli protein alımı: Tofu, fasulye ve natto ile sağlanan protein dengesi.

Bağışıklık sisteminde artış: Antioksidanlar açısından zengin deniz yosunu ve miso.

Bu tarz kahvaltılar, kan şekerinin ani yükselmesini engelleyerek tokluk hissinin uzun süre devam etmesini sağlar. Beslenme uzmanı Alexandra Murcier’e göre, güne iyi başlamak için mükemmel bir seçenek olmasına rağmen, bazıları için uygulanması zor olabilir.

Alternatif kahvaltı da önerdi

Bu nedenle, bu yemeğin prensiplerini koruyarak daha erişilebilir alternatifler sunuluyor:

Kahverengi pirinci, lif kaynağı olan tam tahıllı ekmekle değiştirebilirsiniz.

Hayvansal proteinler (yumurta, jambon veya somon) ya da kolayca hazırlanabilen bitki bazlı alternatifler (badem, fıstık gibi yağlı tohum püreleri) tercih edebilirsiniz.

Sebzeleri entegre edin, sabah saatlerinde bile. Alexandra Murcier, “Fermente sebzeler yerine zeytinyağı ve sarımsakla domates tüketebilirsiniz,” diyor.

Dolayısıyla, Japon alışkanlıklarından esinlenerek dengeli bir kahvaltı hazırlamak ve bunu beslenme tercihlerinize göre uyarlamak tamamen mümkündür.

Related Posts

Alzheimer’a karşı günde tek bir hap umudu: İnsanlarda test ediliyor

Alzheimer’a karşı geliştirilen yeni nesil bir ilaç, hastalığın tedavisinde ezber bozacak bir mekanizma sunuyor. Beyindeki stres hormonunu hedef alan ilaç, hafıza üzerindeki olumlu etkileriyle dikkat çekiyor.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Tehlike çanları çalıyor: Türkiye ve dünyada hızla artıyor

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, hem Türkiye’de hem de dünyada obezite oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu artışın altında yalnızca yanlış beslenme değil, modern yaşamın dayattığı tüketim alışkanlıklarının ve teknolojik bağımlılıkların yattığını söyledi.

Uzmanı uyardı: Kalbiniz bu sıcaklara dayanamayabilir!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, kalp yetmezliği ve tansiyon gibi sorunları tetikleyebiliyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.