Uzmanı uyardı: Kalbiniz bu sıcaklara dayanamayabilir!

Yaz Sıcaklarında Kalp Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, kalp ve damar hastaları için önemli riskler içeriyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, yaz sıcaklarının kalp için tehlikeli olabileceğini vurgulayarak, kalp hastalarının dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

‘Yaz Aylarında Kalp Riski Artıyor’

Prof. Dr. Köksal, yaz mevsiminde vücudun normalden daha fazla çalıştığını belirterek, terleme ve vücut ısısının artmasıyla su ve mineral kaybının da arttığını söyledi. Bu durumun özellikle kalp hastaları için risk teşkil ettiğini ifade eden Köksal, kalp hastalarının dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kalp Hastalarının Alması Gereken Önlemler

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında sıvı tüketimine özen göstermeleri gerektiğini söyledi. Özellikle stent takan hastaların yeterli sıvı alımına dikkat etmelerinin önemli olduğunu belirten Köksal, alkol tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

‘Su Tüketimi Hayat Kurtarır’

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında daha fazla su içmeleri gerektiğini belirterek, günlük su tüketiminde artış yapmanın faydalı olabileceğini söyledi. Ayrıca aşırı sıcaklarda güneşe maruz kalmamaya özen gösterilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Ani Fenalaşma Durumunda Yapılacaklar

Yaz sıcaklarında ani fenalaşma durumunda yapılması gerekenleri de açıklayan Köksal, baş dönmesi veya bayılma durumunda hastanın ayaklarını yüksekte tutarak bol sıvı tüketmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca serin bir yere geçmek ve soğuk kompres uygulamak da faydalı olabileceğini sözlerine ekledi.

Yüksek sıcaklıkların gençleri de etkileyebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Köksal, özellikle kalp hastalığı riski taşıyan genç bireylerin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Ayrıca yaz aylarına girerken kardiyoloji muayenesi yaptırmanın önemine değindi.

Related Posts

Alzheimer’a karşı günde tek bir hap umudu: İnsanlarda test ediliyor

Alzheimer’a karşı geliştirilen yeni nesil bir ilaç, hastalığın tedavisinde ezber bozacak bir mekanizma sunuyor. Beyindeki stres hormonunu hedef alan ilaç, hafıza üzerindeki olumlu etkileriyle dikkat çekiyor.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Tehlike çanları çalıyor: Türkiye ve dünyada hızla artıyor

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, hem Türkiye’de hem de dünyada obezite oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu artışın altında yalnızca yanlış beslenme değil, modern yaşamın dayattığı tüketim alışkanlıklarının ve teknolojik bağımlılıkların yattığını söyledi.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.

Solaryumda unutulan kadın hastanelik oldu!

Solaryumda unutulan kadın hastanelik oldu!